Zakłady Drobiarskie „Koziegłowy” to jeden z największych w Polsce zakład produkcyjny mięsa drobiowego i jego
przetworów. Należą do czołówki polskich przedsiębiorstw z branży mięsnej. Zakłady Drobiarskie „Koziegłowy” są zakładem w pełni zintegrowanym z pionem hodowlanym, co pozwala kontrolować etap produkcyjny „od pola do stołu” i dbać o dobrostan zwierząt.
Projekt i budowa nowej hali produkcyjnej miała na celu powiększenie powierzchni magazynowych i przeniesienie linii
produkcyjnych pakowania jednostkowego tuszek i elementów drobiowych schłodzonych z hali dzielenia, sortowania i pakowania do nowych pomieszczeń.
Konstrukcja hali produkcyjnej została wykonana w sposób zapewniający optymalną obsługę komunikacyjną oraz aby pomóc
zachować wymogi HCCP związane z produkcją żywności. Z tego też względu zostały zastosowane specjalne posadzki żywiczne
dla branży spożywczej, a wszystkie elementy sanitarne oraz elementy komunikacyjne (np. grodzie chłodni, drzwi wewnętrzne,
umywalki) wykonane zostały ze stali nierdzewnej, pozwalając spełnić restrykcyjne normy sanitarne.